Category Archives: 114

Physiological Adaptation Q 141

A client visiting a family planning clinic is suspected of having an STI. The best diagnostic test for treponema pallidum is:         A. Venereal Disease Research Lab (VDRL)      B. Rapid plasma reagin (RPR)      C. Fluorescent treponemal antibody (FTA)      D. Thayer-Martin culture (TMC)           Correct Answer: C. Fluorescent treponemal antibody… Read More »

Physiological Adaptation Q 142

Heberden’s nodes are a common sign of osteoarthritis. Which of the following statements is correct about this deformity?         A. It appears only in men.      B. It appears on the distal interphalangeal joint.      C. It appears on the proximal interphalangeal joint.      D. It appears on the dorsolateral aspect of the interphalangeal joint.     … Read More »

Physiological Adaptation Q 143

John suddenly experiences a seizure, and Nurse Gina notices that John exhibits uncontrollable jerking movements. Nurse Gina documents that John experienced which type of seizure?         A. Tonic seizure      B. Absence seizure      C. Myoclonic seizure      D. Clonic seizure           Correct Answer: C. Myoclonic seizure Myoclonic seizure is characterized by… Read More »

Physiological Adaptation Q 144

Kenneth, who was diagnosed with uremic syndrome has the potential to develop complications. Which among the following complications should the nurse anticipates:         A. Flapping hand tremors      B. An elevated hematocrit level      C. Hypotension      D. Hypokalemia           Correct Answer: A. Flapping hand tremors Elevation of uremic waste products causes… Read More »

Physiological Adaptation Q 145

A nurse is assigned to the pediatric rheumatology clinic and is assessing a child who has just been diagnosed with juvenile idiopathic arthritis. Which of the following statements about the disease is most accurate?         A. The child has a poor chance of recovery without joint deformity.      B. Most children progress to adult rheumatoid arthritis.   … Read More »

Physiological Adaptation Q 146

What is the most common complication of a myocardial infarction?         A. Cardiogenic shock      B. Heart failure      C. Arrhythmias      D. Pericarditis           Correct Answer: C. Arrhythmias Arrhythmia, caused by oxygen deprivation to the myocardium, is the most common complication of an MI. Option A: Cardiogenic shock, another complication of MI, is defined… Read More »

Physiological Adaptation Q 147

A male client has undergone a colon resection. While turning him, wound dehiscence with evisceration occurs. Nurse Trish first response is to:         A. Call the physician      B. Place a saline-soaked sterile dressing on the wound      C. Take blood pressure and pulse      D. Pull the dehiscence closed           Correct Answer: B.… Read More »

Physiological Adaptation Q 148

Nurse Sugar is assessing a client with Cushing’s syndrome. Which observation should the nurse report to the physician immediately?         A. Pitting edema of the legs      B. An irregular apical pulse      C. Dry mucous membranes      D. Frequent urination           Correct Answer: B. An irregular apical pulse Because Cushing’s syndrome causes… Read More »

Physiological Adaptation Q 149

A client is admitted to the hospital with benign prostatic hyperplasia, the nurse most relevant assessment would be:         A. Flank pain radiating in the groin      B. Distention of the lower abdomen      C. Perineal edema      D. Urethral discharge           Correct Answer: B. Distention of the lower abdomen This indicates that the… Read More »

Physiological Adaptation Q 150

With which of the following disorders is jugular vein distention most prominent?         A. Abdominal aortic aneurysm      B. Heart failure      C. Myocardial infarction      D. Pneumothorax           Correct Answer: B. Heart failure Elevated venous pressure, exhibited as jugular vein distention, indicates a failure of the heart to pump. Option A: Jugular vein distention… Read More »