Category Archives: 211

Psychiatric Drugs and Medications Q 41

Antipsychotic drugs are indicated:         A. For the treatment of Tourette’s syndrome      B. For the treatment of major depression      C. As an adjunct in the management of seizures      D. To cure psychotic disorders           Correct Answer: A. For the treatment of Tourette’s syndrome. Haloperidol (Haldol) is used for this… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 42

Sheila who has been on a low-potency antipsychotic for 2 weeks has shown minimal response. The most probable explanation is:         A. The client probably has refractory illness      B. The client needs a stronger medication      C. It is too early to see a full therapeutic response      D. The client is definitely not taking the… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 43

Ansherina who is receiving a traditional antipsychotic agent complains that she is gaining weight. The nurse would:         A. Be aware that this is probably delusional thinking because these agents cause weight loss.      B. Encourage the client to follow a healthy diet and use diet soda to help stabilize her weight.      C. Discuss… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 44

Drugs classified as centrally acting skeletal muscle relaxants are most effective in relieving:         A. Spasm due to trauma or inflammation      B. Chronic spasm due to old injury      C. Pain from arthritis      D. Surgical complications           Correct Answer: A. Spasm due to trauma or inflammation Centrally acting skeletal muscle relaxants are… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 45

A client arrives in the emergency room with a tricyclic antidepressant overdose. Which of the following measures should the nurse do, except?         A. Maintain a patent airway      B. Administration of sodium bicarbonate      C. Gastric lavage with activated charcoal      D. Obtain an electrocardiogram      E. Administration of an antipyretic      Correct Answer:… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 46

Peripherally acting skeletal muscle relaxants are used:         A. To treat neuromuscular diseases      B. To treat spinal trauma      C. To relieve spasms from trauma      D. As adjuncts to general anesthesia           Correct Answer: D. As adjuncts to general anesthesia Peripherally acting skeletal muscle relaxants are used as an adjunct… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 47

A newly admitted client has started taking bupropion (Wellbutrin). The nurse monitors which of the following side effects would indicate an overdosage of the medication?         A. Insomnia      B. Dizziness      C. Constipation      Correct Answer: D. Seizure.           Correct Answer: D. Seizure. Wellbutrin (bupropion) is an antidepressant medication used to… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 48

A nurse is giving discharge instructions to a client who is prescribed with isocarboxazid (Marplan). The nurse will tell the client to anticipate which of the following side effects of this medication?         A. Weight loss      B. Dry skin      C. Dizziness      D. Fever           Correct Answer: C. Dizziness Isocarboxazid… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 49

A client with depression is taking phenelzine (Nardil). The nurse advises the client to avoid consuming which foods while taking the medication         A. Crackers      B. Vegetable salad      C. Oatmeal      D. Yogurt           Correct Answer: D. Yogurt Phenelzine (Nardil) is a monoamine oxidase (MAO) inhibitor used in the treatment… Read More »

Psychiatric Drugs and Medications Q 50

Patients taking MAOIs have the tendency to experience hypertensive crisis especially during an interaction with other drugs such as epinephrine. Which of the following is a sign of hypertensive crisis?         A. Orthostatic hypotension      B. Diplopia      C. Delay in ejaculation      D. Hair loss           Correct Answer: B. Diplopia Option… Read More »